19 de gener 2009

Sputnik japonès

2 comentaris:

  1. Googlejo per saber alguna cosa sobre el "sputnik japonès" i no trobo res, com tampoc no entenc què diuen els japonesos i els xinesos sobre el satèl·lit rus de la ccpp.
    Somio en satèl·lits. Warburg hi té a veure?

    ResponElimina
  2. No té res a veure amb Warburg. Buscava la manera de comprar el llibre Sputnik del Fontcuberta, sobre el projecte-exposició del cosmonauta rus desaparegut que van fer fa mil anys i he trobat el llibre en japonès.
    Ahir vaig llegir un article nefast al Periódico sobre Galileu i un anglès que es veu que va ser el primer a observar la Lluna amb un telescopi i fer-ne un dibuix. Ja no és que trobi absurda la lluita dels anglesos per cridar al món sencer que van ser els primers, sinó que l'article estava farcit de comentaris absurds sobre la personalitat de Galileu. Un article que vol ser rigorós i seriós no pot argumentar l'excel·lència científica d'una persona amb l'únic raonament d'una personalitat egocèntrica. El que va fer Galileu és independent de com fos. I el que va fer l'anglès ha de ser vàlid independentment de "l'afany de fama" de Galileu.
    Grrrrrrrrrrrrrrrrr

    ResponElimina